Energilagring är enkelt.

När ditt hembatteri är intelligent.

Upptäck QuiPower

Mer än bara ett batteri

QuiPower är så mycket mer än bara ett hembatteri. Intelligensen i QuiPower är unik på marknaden. Systemet har en egen tankeförmåga och ser till att du får tryggare och billigare energiförsörjning – helt automatiskt.
QuiPower är ett integrerat och heltäckande AI-system för energilagring som är rustat för framtiden. Tack vare samlad data från väderprognoser, elpriser både nu och imorgon, hushållets förbrukningsmönster och förutspådd konsumtion så kan QuiPower leverera oslagbara fördelar. Både för dig som villaägare och för kommersiella fastighetsägare.

För vem?

Quipower är flexibelt, skalbart och passar alla fastigheter – såväl villa som fritidshus, men även större kommersiella fastigheter och bostadsrättsföreningar.

Systemet lär sig snabbt hur och när varje fastighet använder energi och tack vare den kompletta funktionaliteten i QuiPower så kan du vara säker på att din fastighet har trygg energilagring – både nu och i framtiden.

Kapade elkostnader

Tack vare QuiPowers intelligens så får du lägre elkostnader och sänkta elnätsavgifter.

Tryggare elförsörj­ning

Använd din solel även på natten, eller vid strömavbrott.

Smartare elbils­laddning

QuiPower ger snabbare, tryggare och billigare laddning av din bil.

Ökad elkomfort

Använd el hur och när du vill, utan att kompromissa i vardagen. Det kallar vi elkomfort.

Jämför QuiPower mot andra lösningar

Det finns många olika typer av batterier på marknaden idag, både batterier med intelligent styrning och de utan. Nedan kan du jämföra hur QuiPower skiljer sig från konkurrenterna – både mot lösningar från elhandlare, lösningar från solelsleverantörer och vad skillnaden är mot att inte ha något batteri kopplat till sina solpaneler.

QuiPower Solelsbatteri Elhandelsbolag energilager Inget batteri
Off-grid
Ja (tillval)
Ja, vissa modeller
Nej
Nej
Elprisoptimering
Ja
Nej
Ja

Nej

Överbelastningskydd
Ja
Ja, vissa modeller
Nej
Nej
Effekttoppskapning
Ja
Ja, vissa modeller
Nej
Nej
Dynamisk effekttoppskapning
Ja
Nej
Nej
Nej
Omvandlar batteri- & solel
Ja
Ja
Nej
Nej
Elhandelsoberoende
Ja
Ja
Nej
Ja
Fasbalansering
Ja
Ja, vissa modeller
Nej
Nej
Väderprognos
Ja
Nej
Nej
Nej
Individuell optimering
Ja
Nej
Nej
Nej
Helt automatiserat
Ja
Nej
Ja
Nej
Stödtjänst (FCR)
Kommer Q2 2024
Ja, vissa modeller
Ja
Nej

Varför QuiPower?

Heltäckande lösning

Med QuiPower får du en helintegrerad lösning för smart energilagring, off-grid, elbilsladdning, elprisoptimering och mer.

Intelligens med patent

Intelligensen i QuiPower är patenterad och därmed unik. Det är i särklass den mest avancerade AI-styrningen för energilagring på marknaden just nu.

Oberoende

QuiPower är helt oberoende av elbolag och ger frihet att välja den leverantör och det elavtal som passar dig bäst. Du kan byta leverantör när som helst, utan att det påverkar funktionalitet i systemet.

Svenskt

QuiPower är en lösning från Enequi – svensk leverantör och utvecklare. All vår utveckling sker i Sverige och vi har svensk support. Våra partners installerar QuiPower i hela landet – ihop med solceller, eller med anslutning till befintliga solpaneler.

Framtidssäkrat

Vi väljer leverantörer som erbjuder den bästa hårdvaran och utvecklingen sköter vi själva. Det gör att vi kan vara agila och utveckla ny funktionalitet när marknaden förändras – alltid med hårdvara i toppklass.

Lönsammast på marknaden

QuiPower är det mest lönsamma systemet på marknaden idag tack vare marknadsledande komponenter som optimerar användningen av din solproduktion.

Upptäck också våra enklare batterier

För dig som vill investera i ett ett enklare batteri så har vi självklart något för dig också!
Upptäck batteri från Sungrow och Growatt, båda är kompatibla till Checkwatt.

SUNGROW
Sungrow är en världsledande leverantör av förnybar energiteknik och erbjuder ett brett utbud av batterilagringslösningar över hela världen. Deras produkter sträcker sig från små heminstallationer till storskaliga kommersiella projekt. Genom kontinuerlig forskning och utveckling håller Sungrow sig i framkant när det gäller batterilagringsteknik, samtidigt som de prioriterar hållbarhet i sina energilösningar. Med fokus på kundservice och teknisk support är Sungrow en pålitlig partner för dem som strävar efter att integrera förnybar energi i sina liv och verksamheter.
GROWATT
Growatt erbjuder enkla och pålitliga batterilagringslösningar för förnybar energi. Deras batterier är utformade för att vara effektiva och skalbara, vilket gör dem lämpliga för både hemmabruk och kommersiella applikationer. Growatts enkla batterier är en del av deras breda sortiment av solenergilösningar och bidrar till att maximera självförsörjningen av energi och minska beroendet av konventionella energikällor.
Rulla till toppen