Montagefästen

Här nedan kan du se och läsa kort om de fästen vi använder för montering vid olika takmaterial.

Tegel och betongpanna
Till tegel och betongpanna används krokar som fästes på läkten. Den skruvas alltså i läkten och går ej genom taket. Vid de fall då det inte går att haka upp på läkten används ett alternativt fäste som skruvas i råsponten och då siliconerar vi runt om och även i skruvhålen.
Markstativ
Markstativ är gjorda i rostfritt stål som är doppade i magnelis.
Korrugerad plåt
Till korrugerad plåt används detta fäste som dessutom har en gummimatta under så vatten inte kommer igenom. Samma fäste används till papptak med dålig lutning, vi brukar även tjära runt alla fästen för extra skydd.
Falsad plåt
Till falsad plåt används klämmor. De är gjorda i rostfritt samt doppad i magnelis för ett bättre rostskydd ifall repor skulle uppstå.
Stativ
Ramar är till för att lyfta upp paneler på t ex på papptak . De finns i 10 till 30 graders lutning.
Plegel
Till tegelimitation så kallat plegel används rostfria skruv som fästes i takstolen.

Magnelis®

Den enda magnesiumbeläggning som är godkänd av RISE (fd SITAC) i den högsta korrosivitetsklassen C5.

Nedladdningsbar dokumentation…

Magnelis® är den enda metallbeläggningen för stål med 3% magnesium och det är just tillsatsen av magnesium med denna halt i legeringen som är hemligheten. Den noggrant utprövade magnesiumhalten i legeringen ökar korrosionsmotståndet radikalt vid jämförelser med andra rostskyddsbehandlingar.

Överlägset skydd i tuffa miljöer
Magnelis® ger ett oslagbart skydd i tuffa, starkt alkaliska miljöer eller i miljöer som innehåller klorid och ammoniak. Olika korrosionstester visar att just tillsatsen av 3% magnesium ger betydligt bättre korrosionsmotstånd jämfört med andra beläggningar med lägre magnesiumhalt.

Godkänt enligt korrosivitetsklass C5
Magnelis® är testad och godkänd av RISE (fd SITAC) för användning i miljöer upp till korrosivitetsklass C5

Rulla till toppen